Companjen EN Riphagen

Het bedrijf

Companjen EN Riphagen Makelaars bestaat al meer dan 45 jaar. Het heeft meerdere keren een naamswijziging ondergaan, maar de naam van de oprichter "Riphagen" is altijd blijven bestaan. De heer Riphagen heeft zich in 1999 uit het bedrijf terug getrokken, vanaf die tijd is Willie Companjen-Dokter directeur/eigenaar van het bedrijf. In 2014 heeft Isaac Kole het bedrijf overgenomen.

De visie van het huidige kantoor is om als generalistisch makelaarskantoor de markt in Heerde, Epe en Wapenveld te bedienen. Juist de diversiteit in opdrachten die dit met zich meebrengt heeft de keuze tot deze visie bepaald. Wanneer we naar de bestaande markt kijken behoren naast woonhuizen ook kleine bedrijfsmatige objecten en kleine agrarische objecten tot onze discipline. Daarnaast zijn we een grote speler in de markt op het gebied van nieuwbouwprojecten. De opdrachten op het gebied van nieuwbouw verschillen van alleen verkoop tot marktanalyses en grondverwerving.
Binnen onze visie past ook het lidmaatschap van de NVM. Als grootste en hoogst gekwalificeerde onroerend goed organisatie biedt de NVM veel ondersteuning voor kantoren en consumenten.

Ons doel voor de komende jaren is stabiliseren en marktaandeel vergroten. In Heerde hebben we een groot marktaandeel. Deze positie in de markt willen we behouden. Voor Epe geldt een ander doel. Hier zijn we een kleinere speler in de markt en willen we toe naar een groter marktaandeel.
Om de doelen te bereiken die we neer hebben gezet, hebben we een strategie gekozen van persoonlijke en actieve marktbenadering. Wij geloven in een grote persoonlijke betrokkenheid met de klant. Inleven in de wensen, problemen en mogelijkheden van onze klanten is een kerntaak voor ons.
Naast de bestaande markt bestaat een groot deel van ons werk uit verkoop en begeleiding van nieuwbouwprojecten. In de afgelopen jaren kregen we o.a. de opdracht voor de projecten De Kolk in Wapenveld, Bovenkamp II in Heerde en Verlengde Middelstuk in Welsum Ook in Epe hopen we de nieuwbouwtak te kunnen uitbreiden.