Companjen EN Riphagen

Verkoop van een woning

De verkoop van een woning heeft in de meeste gevallen grote financiële gevolgen voor een groot aantal jaren. Het is daarom van wezenlijk belang om de juiste makelaar te kiezen die deze opdracht voor u gaat uitvoeren. Hoe bepaalt u uw keuze? Op basis van mooie woorden of op basis van gemaakte resultaten?
Onder het bedrijf en de mensen vindt u een korte kennismaking met ons kantoor .
Companjen EN Riphagen makelaars werkt voor de verkoop met een stappenplan. Waarin u pas na een gedegen persoonlijke kennismaking en advies de keuze voor het kantoor bepaald.

STAP 1: VRIJBLIJVENDE WAARDEBEPALING

Hierin vindt de persoonlijke kennismaking plaats en een inventarisering van de wensen. De woning wordt opgenomen en de makelaar geeft een verwachte opbrengst af. Hierna geeft hij u een advies over de haalbaarheid van uw wensen.
Deze dienst is kosteloos en vrijblijvend.

STAP 2: AFSPRAKEN VASTLEGGEN IN CONTRACT

Wanneer u na stap 1 besluit de verkoop te laten plaatsvinden door ons kantoor, gaan we de afspraken, zoals vraagprijs, courtage en bijkomende kosten vastleggen in een contract. Als NVM makelaar gebruiken we de contracten die door de NVM zijn opgemaakt en u garanderen dat de belangen van de opdrachtgever worden beschermd. Hierdoor heeft u de zekerheid dat u later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

STAP 3: UW WONING KLAAR MAKEN VOOR DE VERKOOP

Dit houdt in dat de makelaar u advies geeft over kleine aanpassingen, welke de verkoop kans en de opbrengst verhogen. De makelaar maakt een afspraak voor het maken van foto's en plaatsen van een tuinbord.

STAP 4 : DE VERKOOP START

De makelaar gaat alle nodige onderzoeken plegen, zoals juridische zaken, milieu zaken en publiekrechtelijke zaken . Wanneer hier geen aandachtspunten uit voortkomen kan de woning in de markt worden gezet. De woning wordt aangemeld op de database van de NVM en daar naast op FUNDA en vele andere sites. Natuurlijk wordt uw woning ook op onze eigen site geplaatst en in onze etalages in Heerde en Epe. Samen met u maakt de makelaar een verkoopplan.

STAP 5: VOORTGANG BEWAKING

Hoe valt uw pand in de markt. Alle aanvragen, mail, telefoontjes, gesprekken omtrent uw woning worden digitaal verslagen. Iedere 5 a 6 weken evalueren we uw woning. Hierdoor kunnen we kijken hoe het pand zich op de markt gedraagt. Door deze evaluatie kunnen we snel schakelen en ingrijpen. Dat is actief makelen. We nemen contact op met onze opdrachtgever, bespreken wat er de afgelopen 6 weken is gebeurd en maken een plan voor de komende 6 weken.

STAP 6: BEZICHTIGINGEN

We geven een bezichtiging tijdig aan u door, zodat u de mogelijkheid heeft het pand klaar te maken voor de bezichtiging. U heeft de keuze om de deur zelf te openen, maar u mag ook de sleutels bij ons afgeven. Na iedere bezichtiging krijgt u gelijk bericht van ons hoe deze is verlopen. Dit kan per bezichtigingkaart, per telefoon of per e-mail.

STAP 7: ONDERHANDELINGEN

Heel belangrijk voor u om te weten, het gaat om uw woning en uw geld, u neemt de beslissing. Natuurlijk geven wij u advies. Zonder uw toestemming zal er geen euro van de vraagprijs af gaan. Wij proberen voor u in de onderhandeling de beste prijs en voorwaarden voor u op tafel te krijgen. Belangrijk om te weten, wij werken voor u en halen voor u het beste uit de onderhandelingen. Wil de kopende partij ook een deskundige aan zijn zijde dan moet deze zelf een makelaar in schakelen die hem/haar bij staat.

STAP 8: CONTRACT AFHANDELING EN OVERDRACHT

Wanneer er een overeenkomst is, zorgen wij dat deze zo mogelijk binnen 1 week op papier staat en ondertekend is door beide partijen. Een koper heeft altijd een ontbindingstermijn, deze gaat pas in na ontvangst van de door beide partijen getekende koopakte. De ondertekening vindt zo mogelijk plaats bij ons op kantoor in Heerde of Epe, waar pas na goede uitleg door ons, de ondertekening plaatsvindt.
Op de datum van overdracht zijn wij aanwezig. We lopen met u en de koper de woning door en gaan dan gezamenlijk met u naar de notaris. Dit is het eind van onze zakelijke transactie. Dit is ook het moment waarop onze rekening wordt betaald.

Spreekt bovenstaande u aan? klik op de onderstaande link , vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om uw vragen te beantwoorden of een afspraak met u te maken bij ons of bij u thuis.
http://companjenriphagen.nl/contact