Companjen EN Riphagen

Aankoop woning

De aankoop van een woning heeft in de meeste gevallen grote gevolgen voor het woon- en leefgenot van een groot aantal jaren. Meestal is er niet de mogelijkheid om het maar even over te doen als de koop niet beantwoordt aan de verwachtingen of wanneer de financiële gevolgen tegen vallen. Daarom is het van het grootste belang om een deskundige in te schakelen.
In deze is het heel belangrijk een aankoopmakelaar te vinden welke bij uw persoonlijkheid past. Onder het bedrijf en de mensen vindt u een korte kennismaking met ons kantoor.

Companjen EN Riphagen makelaars werkt als aankoopmakelaar met een stappenplan voor de aankoop van een woning.

Stap 1: Inventarisatie

Dit is een gesprek over de wensen en mogelijkheden van u. De makelaar adviseert u in de te nemen stappen. Dit eerste gesprek is kosteloos.

Stap 2: Contracten

Wanneer de keuze is gemaakt dat Companjen EN Riphagen makelaars u gaat begeleiden bij de aankoop, wordt er een contract opgemaakt. Hierin worden uw wensen, de kosten en de verplichtingen opgenomen. Als NVM makelaar maken we gebruik van de contracten opgesteld door de NVM, waarin de belangen van de opdrachtgever zijn gewaarborgd. Hierdoor komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Stap 3: Zoektocht

De makelaar gaat op zoek naar uw woning. Wanneer er een woning is gevonden die aan uw wensen voldoet geeft hij deze aan u door en regelt een eventuele bezichtiging bij de verkopend makelaar.
Deze stap kan worden overgeslagen indien u zelf reeds een woning heeft gevonden .

Stap 4: Opname

Opname van de woning door onze makelaar. Prijs analyse op basis van ligging, onderhoud status, courantheid en dergelijke . Onderzoek naar juridische zaken, milieu aspecten en publiekrechterlijke aspecten.

Stap 5: Analyse

Samen met u worden de bovengenoemde gegevens door genomen. Samen met u gaan we bepalen of dit het huis van uw dromen is.

Stap 6: Bieding

Wanneer u besloten heeft tot aankoop te willen overgaan, gaat de makelaar voor u het bied proces uitvoeren. Hij zal in onderhandelingen proberen de woning voor u aan te kopen tegen een zo laag mogelijk prijs en de meest gunstige omstandigheden . Het spreekt voor zich dat dit plaatsvindt in overleg met u.

Stap 7: Contracten

Wanneer de koop is gesloten worden de contracten opgemaakt door de verkopend makelaar. Wij controleren deze voor u en kijken of er geen zaken zijn vergeten zoals ontbindende voorwaarden voor u , of zaken zijn toegevoegd welke nadelig zijn voor u. Daarna ondertekenen we de contracten op ons kantoor in Heerde of Epe, nadat we ze met u hebben doorgenomen en uitgelegd.

Stap 8: Overdracht

Op de datum van overdracht gaan we samen met u de woning inspecteren. Wanneer alles akkoord bevonden is door u, gaan we naar de notaris. Dit is het eind van onze zakelijke transactie. Hier krijgen wij onze nota van u betaald.

Voor een aan ons verstrekte aankoop opdracht geldt altijd het "no cure no pay" principe. Oftewel wanneer de opdracht niet slaagt zijn er geen kosten verschuldigd.
De kosten voor een aankoop opdracht starten vanaf 1500,-- euro excl. BTW. Wij garanderen dat u deze kosten terug verdient in het verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijke aankoopprijs die we voor u realiseren.

Is uw interesse gewekt neem dan telefonisch contact met ons op of klik op de onderstaande link, waar u uw gegevens achter kunt laten. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

companjenriphagen.nl/contact