Companjen EN Riphagen

Verhaal van de bewoner

Een huisje buitenaf. En toch niet in “the middle of nowhere”. Dat is lange tijd onze wens geweest, tot we zeven jaar geleden in onze woning aan de Stokveldseweg kwamen wonen. Een lang gekoesterde wens werd werkelijkheid!
Tot op de dag van vandaag genieten we van ons plekje, dat tussen de dorpen Heerde en Oene in ligt. Ook Epe ligt in de directe omgeving. De dorpen liggen op enkele kilometers afstand, zodat je ook de fiets kunt gebruiken om bijvoorbeeld even een boodschap te kunnen doen. Daarnaast zijn de op- en afrit van de A50 relatief dichtbij, waardoor o.a. Apeldoorn en Zwolle ook goed en snel bereikbaar zijn. In ongeveer 20 minuten zijn beide steden te bereiken.
Het huis is aan drie zijden omsloten door weilanden, waardoor we, vanuit bijna elke ruimte in huis, een vrij uitzicht naar buiten hebben. Etend aan de tafel in de keuken, of een kopje koffie drinkend in de kamer, kunnen we genieten van het vee, dat een groot gedeelte van het jaar buiten loopt.
Het prieel, achter in de tuin, is een heerlijk plekje om lekker buiten te kunnen zitten, of om bijvoorbeeld de barbecue aan te steken. Als de zon schijnt, is het mogelijk de hele dag door ergens een plekje te vinden, om van zon of schaduw te kunnen genieten.
Naast een siertuin hebben we ook een gedeelte ingericht als moestuin. Er gaat niets boven zelf geteelde aardappelen en groentes!
Waarom we ons huis te koop hebben staan? We komen al ruim tien jaar op regelmatige basis in Hongarije. We hebben besloten om ons stekje in Nederland te verruilen voor een plekje in dit Midden-Europese land, waar we ons, op een andere manier dan in Nederland, nuttig willen maken. Het enige dat ons nu nog tegenhoudt, is de verkoop van onze woning…

Vergelijkbare woningen

Meidoornlaan 12

€ 345.000,00

Brandstraat 8 C

€ 289.000,00

Griftdijk 3 A

€ 369.000,00

Andoornstraat 3

€ 275.000,00

Stokveldseweg 5 in Heerde (Verkocht)

Stokveldseweg 5 in Heerde

Type woning:Vrijstaande woning
Aantal kamers:5
Woonoppervlakte:125 m2
Perceeloppervlakte:560 m2
Vraagprijs:

€ 325.000,00

Op een fraaie locatie net buiten het dorp Heerde gelegen woonboerderij. De afgelopen jaren is er veel aandacht besteed aan renovatie en onderhoud. Zoekt u een sfeervolle woonboerderij in een uitstekende staat dan is dit uw kans. De woning is met...  Volledige omschrijving

Foto's Stokveldseweg 5 in Heerde